Vroedvrouwenpraktijk  nieuw leven

Met hart en ziel voor mama en baby

Vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven


Een hart voor nieuw leven

Jana Meiresonne

* (Artevelde Hogeschool Gent)
* Buitenlandse stage: Zanzibar
* Vrijwilligers werk: Zanzibar
* Talent in Motion: Projectverpleegkundige
* Stv Deinze: Vroedvrouw/ OK verpleegkundige
* Sinds 2017 vroedvrouwpraktijk Nieuw Leven
* Regio: Oost- en West-Meetjesland en Scheldekracht (Wachtebeke)


Ik startte in 2012 mij opleiding Vroedkunde. In mijn laatste jaar volgde in een buitenlandse stage in Zanzibar, aansluitend deed ik hier ook verder vrijwilligerswerk. Nadien wist ik al snel dat voor mij de uitdaging en de diversiteit van tel was. Mijn laatste stage was in de postnatale thuiszorg. Hier kreeg ik het dan ook te pakken. Dit is mijn ultieme droom: zelfstandig vroedvrouw. Eind 2016 werd ik trotse mama van een flinke dochter Léonie. 
Nadien startte al snel in de praktijk, met trots kwam er meer verandering naar mijn ultieme droom. Sinds kort sta ik fulltime in voor de praktijk. Dag in dag uit mama's, papa's en baby's begeleiden. FANTASTISCH, een droomjob!
Ik kijk er naar uit om jullie doorheen deze periode te begeleiden, een luisterend oor te zijn en vooral steeds voor jullie klaar te staan. 

Bijscholingen

* Neonatale Life Support - UZ Gent (2015)
* Echografie en vroedvrouwen (2018)
* Fysiologie van de vroedvrouw - VIVES Brugge (2018)
* Flesvoeding - Medicourse (2019)
* Draagconsulent 1 - Instituut voor hechting (2019)

Febe Praet

* (Artevelde Hogeschool Gent)
* Maria Middelares: Vroedvrouw en secretaresse op dienst Gynaecologie
* Heeft gewerkt bij Boobs 'n Burps (Borstvoedingswinkel)
* Sinds 2018 vroedvrouwpraktijk Nieuw Leven
* Regio: Scheldekracht

In 2014 startte ik de opleiding vroedkunde met veel enthousiasme. Ik had niet lang nodig om te beseffen dat deze job mij erg fascineerde. Toch heeft het tot in mijn laatste opleidingsjaar geduurd vooraleer ik precies wist waar ik naartoe wilde met mijn diploma. In dit laatste jaar deed ik stage in de postnatale thuiszorg. Dit was écht mijn ding. Verder kunnen jullie mij ook terug vinden als vroedvrouw en secretaresse op de dienst gynaecologie in Maria Middelares Gent. Hier doe ik secretariaatswerk, prenatale consultaties als vroedvrouw en begeleid ik koppels tijdens hun fertiliteit behandelingen.
Ik kijk er naar uit om jou, je partner en jullie (toekomstige) baby de beste zorgen te verlenen en om steeds voor jullie klaar te staan.

Chloé Saelens

* (Vives Hogeschool Brugge)
* Buitenlandse stage: Benin
* Sinds 2019 Vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven
* Regio: Meetjesland, Brugge

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik vroedvrouw wou worden. Ik kan niet echt verklaren waarom, maar het is eerder een intuïtie om dat mooie moment in het leven van een koppel met een klein wondertje te begeleiden en te ondersteunen. In september 2016 startte ik de opleiding vroedkunde. De 3 jaren studeren waren soms eens vloeken op het studeren, maar vooral waren die fantastisch en besefte ik steeds meer dat ik de juiste keuze had gemaakt om vroedvrouw te worden. Doorheen de stages werd het mij dan ook duidelijk dat ik het erg belangrijk vind dat een vrouw en haar partner hun wensen kunnen laten vervullen rond zwangerschap, arbeid en rond het leven met hun kleine baby. Ik werk nog niet lang bij de praktijk, maar ik weet nu al dat ik het helemaal top vind. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om jullie te begeleiden, jullie tips te geven en te luisteren naar de kleine en grote vragen die jullie hebben. Maar vooral om ervoor te zorgen dat jullie een van de mooiste tijd van jullie leven te bieden en voor jullie klaar te staan.