Vroedvrouwenpraktijk  nieuw leven

Met hart en ziel voor mama en baby

Jana Meiresonne


Ik studeerde af in 2016 aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na mijn stage in Zanzibar, was ik vast besloten om ooit als zelfstandig vroedvrouw aan de slag te gaan. Onvoorzien, maar met heel veel geluk werd ik in november 2016  trotse mama van Léonie. In 2017 ben ik gestart in de praktijk.

Sinds 2018 werken wij samen met het medisch centrum Assenede.

Samen met mijn collega's kijk ik er naar uit jullie te kunnen begeleiden, bij te staan tijdens deze wondermooie periode. 


Febe Praet

In 2014 startte ik de opleiding vroedkunde met veel enthousiasme. Ik had niet lang nodig om te beseffen dat deze job mij erg fascineerde. 

Toch heeft het tot in mijn laatste opleidingsjaar geduurd vooraleer ik precies wist waar ik naartoe wilde met mijn diploma. 

In dit laatste jaar deed ik stage in de postnatale thuiszorg. Dit was écht mijn ding. 


Enkele maanden na de opleiding, startte ik als zelfstandige vroedvrouw in de pre- en postnatale thuiszorg. Hier had ik lang naar uitgekeken. In juli 2018 kreeg ik de kans om hierin verder te groeien en mij aan te sluiten bij de praktijk Nieuw Leven. 


Ik kijk er naar uit om jou, je partner en jullie (toekomstige) baby de beste zorgen te verlenen, om jullie te zien groeien tot zelfzekere ouders en om steeds voor jullie klaar te staan.


Chloé Saelens


Al op jonge leeftijd wist ik dat ik vroedvrouw wou worden. Ik kan niet echt verklaren waarom, maar het is eerder een intuïtie om dat mooie moment in het leven van een koppel met een klein wondertje te begeleiden en te ondersteunen. In september 2016 startte ik de opleiding vroedkunde. 


De 3 jaren studeren waren soms eens vloeken op het studeren, maar vooral waren die fantastisch en besefte ik steeds meer dat ik de juiste keuze had gemaakt om vroedvrouw te worden. Doorheen de stages werd het mij dan ook duidelijk dat ik het erg belangrijk vind dat een vrouw en haar partner hun wensen kunnen laten vervullen rond zwangerschap, arbeid en rond het leven met hun kleine baby. 


Ik werk nog niet lang bij de praktijk, maar ik weet nu al dat ik het helemaal top vind. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om jullie te begeleiden, jullie tips te geven en te luisteren naar de kleine en grote vragen die jullie hebben. Maar vooral om ervoor te zorgen dat jullie een van de mooiste tijd van jullie leven te bieden en voor jullie klaar te staan.